Anordna en maskerad för barnen

maskerad

Det behöver inte vara någons födelsedag för att man ska ha en liten maskerad. Man kan lika gärna fira Halloween, att barnen fått lov eller bara för att det är en rolig grej att göra. 

Planera kalaset

Planera kalasets upplägg. Ska det vara en maskerad på kvällen eller mitt på dagen? Ska ni bjuda på fika eller göra middag med barnen? Hur stort ska kalaset vara? Skriv ned alla dina idéer och välj ute de bästa. Var ute i god tid så att alla barn ni tänker bjuda har möjlighet att komma. Det kan vara så att föräldrarna också behöver tid för att kunna hjälpa till eller göra plats i barnets schema för en maskerad.

Prata med andra föräldrar

Prata med kompisarnas föräldrar och se om de är villig att hjälpa till. Oftast är det åtminstone en person som har tid att ta hand om barnen med dig. Man kanske kan prata under ett skolmöte då flera föräldrar är samlade. Ha en uttänkt plan på hur du vill styra upp kalaset så drar mötet inte ut på tiden och alla är medveten om vad som behöver göras och inte.

Inbjudningar

Skicka ut inbjudningskort till alla barn som är bjudna. Skicka gärna med vanlig post, barn tycker ju det är så roligt när de får egen post. Skriv ned alla detaljer i inbjudningskortet: tider, vad som ska göras, om barnen ska ta med något, om föräldrarna behöver ta med något, när kalaset slutar och vad som ska serveras.

Skriv ned några rader om maskeraden, om den har något tema eller om man kan komma utklädd  till vad som helst. Tipsa också om en bra sajt där man kan köpa maskeradkläder så slipper föräldrarna leta upp detta själv.