Om det uppstått problem efter hus- eller lägenhetsköpet

Det är inte alltid ett köp av lägenhet eller hus går som du planerat. Ibland kan det dyka upp dolda fel efter köpet eller uppstå andra problem. Som tur är kan du få rättslig rådgivning vid vattenskada eller andra sorters problem av experter inom området.

Ersättning för fel på lägenheten eller huset

Det finns tre olika sorters problem du borde ha koll på då du beger dig ut på bostadsmarknaden. Dolda fel är ett som inte går att upptäcka innan ett köp. Vid den här sortens fel har du möjlighet att få ersättning. Står det fel i bostadsbeskrivningen du har tagit del av genom mäklare eller säljare, har du också rätt till ersättning.

Har ditt nya hem däremot fel du hade kunnat upptäcka före köpet får du inte ersättning. På grund av undersökningsplikten har du ett ansvar att noggrant kontrollera eventuella fel innan du godkänner köpet.

Före köp av lägenhet eller hus

Ekonomin är det största orosmolnet för många som är intresserade av att köpa ett nytt hem. Förutom att spara ihop till insatsen för lån finns det fler ekonomiska frågor att tänka på. Förutom fel på själva huset eller lägenheten kan det vara bra att ha marginaler ifall räntan höjs eller annat oväntat uppstår.