Uppmana sportintresse hos barnen

shutterstock_72136312

De barn som växer upp nu har växt upp med tillgång till betydligt mer avancerad teknologi än sina föräldrar gjorde. För dem är det nog helt naturligt att spendera en hel del tid vid datorn eller med en surfplatta i händerna, resultatet av vilket kan bli att de spenderar mindre tid utomhus eller bara i mer fysiska aktiviteter.

De flesta kan nog snabbt identifiera problem med detta, det är lätt hänt att barn inte får tillräckligt med motion och bra utlopp för sin energi. Av denna anledning kan det vara en bra idé att uppmana barns intresse för en eller annan form av sport.

Gillar de främst att titta på en sport är det sällan svårt att få dem att även prova på den själv. Man kan vidare uppmana detta genom att se till att köpa dem kläder och andra prylar som är prydda med deras favoritlags logo, ta dem att se en match spelas och allmänt dela deras intresse kring detta.

Det kan naturligtvis vara betydligt svårare att få dem intresserad från första början om de själva inte visar något intresse. Då kan man ju alltid prova introducera dem för lite olika sporter och bara se vad de tycker om dem.

Men man bör aldrig försöka tvinga på dem ett intresse för en sport, även om det tekniskt sett vore bra för dem att hålla på med detta. Är det påtvingat så kommer det knappast att bli roligt senare, men att uppmana dem när de tycker att det känns lite jobbigt är en helt annan sak.