Anordna ett kalas

by admin
Categories: Aktiviteter, Barn, Familj
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

clown peruk

Att anordna ett kalas för barn eller för vuxna för den delen kan vara oerhört roligt och spännande. När det gäller kalas för barn så spelar åldern en stor roll hur man ska utforma kalaset. Det får inte bli för fånigt om det är frågan om lite äldre barn. Här kommer det lite bra tips på hur man kan få kalaset att bli det där bästa man upplevt på länge.

Var ute i god tid med planeringen så att alla inbjudna hinner med att ordna med sina saker och ting innan själva kalaset. Är det tänkt att det ska vara maskerad så kan det vara bra att gästerna i god tid hinner fundera om man ska beställa peruker och kostymer eller annat ett tag innan kalaset så man vet att det fungerar med sin utklädnad.

Planera in extra lekar eller aktiviteter så att du kan plocka fram dessa vid behov. För det mesta så kan det räcka med det som är inplanerat men det kan vara bra att ha något extra innanför skjortärmen utifall att det skulle behövas. Det värsta är om det blir dötid och inget händer under kalaset. Så någon extra lek eller tävling är alltid bra att ha förberedd. Fler tips finns att hitta online för den som vill läsa mer.

Skicka ut inbjudningar i god tid, ett tips kan vara att skapa en Facebook aktivitet och bjuda in den vägen. Här går det snabbt att skicka meddelanden till de inbjudna om något skulle förändras under planeringens gång. Glöm inte att skicka vanliga inbjudningar till de som inte finns på Facebook.

Enklast är att skapa ett temakalas och börja redan vid inbjudningen med att visa vad det handlar om, är det ett piratkalas så kanske du kan skicka ut inbjudan som en skattkarta de ska ta med sig till kalaset.

Gärna med brända hörn på brevet så det känns som ett gammalt papper. Anordna sedan olika lekar runt pirattemat och slutligen låt barnen använda sina kartor för att hitta skatten, det vill säga godispåsen eller varför inte vattenpistoler som de sedan kan strida om skatten med. Det blir garanterat en skrattfest och vilka barn gillar inte att leka sjörövare och pirater.

Låt det tema du väljer genomsyra hela kalaset, även dukning och dekorationer. Maten eller tårtan kan skapas utifrån temat och vid piratkalaset kan man servera exempelvis exotiska färska frukter istället för snacks om man vill hålla ett kalas med lite mindre socker. Att ha en pináta på kalaset har blivit ett populärt inslag även här i Sverige och det kan vara ett bra tips att hänga upp där krysset på skattkartan är. Bara fantasin sätter stopp för hur långt man vill ta det.