Förnya hemma i barnrummet

Precis som vi vuxna kan tröttna på heminredningen och vilja byta ut den ibland, kan även barnen vilja ha något nytt. Du behöver inte göra någonting jättestort för att de ska bli nöjda. Det kan räcka med nya gardiner, en ny poster eller en grön växt i fönstret.

Barnvänlig inredning

Det finns mycket barnvänlig inredning och vad just du behöver beror förstås på vilken ålder ditt barn är i. En tonåring kommer troligtvis vilja inreda sitt rum själv, eller åtminstone välja vad som ska bli köpt till rummet. De yngre barnen bryr sig oftast inte så mycket själva och då kan du som förälder gå all in på dekorationer du gillar. Små saker som en ljusslinga, en lampa eller en tavla kan räcka för att få barnrummet att kännas som nytt.

Ett annat tips är att investera i en snygg matta. En matta är bra på fler sätt än att den är snygg. Mattor av tjockare varianter kan vara något ljuddämpande, vilket är utmärkt om barnen gillar att hoppa och springa runt i rummet. De ger också värme på kalla vintergolv. Mattor finns i många mönster, färger och material.