Att ha tema på barnkalaset

kalas

Kalas är ju i sig väldigt roligt för barnen, men vill man gå ett steg längre och göra något extra speciellt kan man göra det till ett tema kalas.

Klädsel eller ej?

Bara för att man väljer att ha en temakalas betyder det inte att alla måste komma dit utklädd som något. Man kan komma långt och göra det riktigt roligt bara genom hur man väljer att dekorera kalaset. Tycker man dock att det ska vara lite extra roligt om alla klär ut sig är det bäst att börja planera i riktigt god tid; alla kommer behöva lite mer tid på sig att förbereda om de även måste köpa eller göra en dräkt.

Dekorationer

En stor del av det som verkligen gör ett kalas till ett temakalas är hur man dekorerar det. Det finns ett ordentligt stort utbud på nätet av tematisk dekoration man kan ta en titt på. Detta inkluderar papperstallrikar, muggar, bägare, ballonger, bordsdukar, tårtljus, tårtdekorationer och annat som kommer med passande motiv för många olika teman.

Mat och snacks

Medan maten kanske inte är det enklaste att passa in i ett tema kommer ju måltiden även lätt kunna bli en del av temat tack vare tallrikarna man äter på och muggarna man dricker ur. På samma sätt kan man köpa temariktiga påsar och dela ut snacks och godis i dessa.

Musik

Något som kan sätta stämningen ännu mer är ju musik, även på ett barnkalas. Har man till exempel valt att ha ett tema baserat på en Disneyfilm finns det ju alltid ett bra soundtrack man kan använda sig av. Och även om man inte har soundtracket, eller ens filmen och låter den spela i bakgrunden, kan man ju alltid vända sig till Spotify.