Att tänka på som förälder och förebild

De flesta föräldrar är rörande överens om att man vill sina barns bästa, man vill såklart att dom ska uppfostras till individer med en god självkänsla. Men vad ska man tänka på som förälder för att ge sina barn dom bästa uppväxt förhållandena?

För dig som vill ha ökad kunskap om hur du på bästa sätt grundar för att ditt barn ska få så optimala uppväxtförhållanden och värden som möjligt finns det kurser, föreläsningar och en uppsjö av självhjälpsböcker. Många föräldrar inser tyvärr inte förrän det är försent vad man skulle ha gjort annorlunda, och oavsett vilka kurser eller vilken litteratur man kommer att använda sig av så måste man acceptera att man kommer att göra fel. Det handlar alltså inte om att du som förälder ska vinna något på dina val av metoder, det handlar uteslutande om ditt barns mentala och fysiska hälsovinster och förutsättningar.

Om du väljer en litterär metod som du vill använda dig av är det viktigt att du utgår från din egen känsla för vad du tror skulle fungera bäst för dig och ditt barn. Alltså inte vilken trend som är aktuell. En förälder känner som bekant sitt barn bäst, och det finns ingen prestige i att man ibland kan känna sig vilsen som förälder och förebild.

Barn och-ungdomsspsyk finns utspridda över hela Sverige och kan hjälpa dig som förälder om du upplever att du har svårt att kommunicera med ditt barn, barnet kan även själv vända sig dit för hjälp. Du kan söka till alla mottagningar i hela Sverige, men enklast är att kontakta din närmaste mottagning.

Barnen är det käraste vi har och om vi har möjlighet så borde vi göra vad vi kan för att stödja dom på bästa sätt inför ett kommande vuxenliv med allt vad det innebär. Håll utkik efter föreläsningar och kurser, där kan man få mycket effektiva och gynnsamma verktyg att ta med sig hem.