Brädspel för barn

Brädspel är ett stort intresse för många idag. De kommer i alla möjliga utformningar och är något för barn såväl som vuxna. En gång i tiden betydde brädspel inte mycket mer än monopol, fia med knuff och liknande. Men idag finns det så många fantastiska spel att välja mellan att det kan vara svårt att välja.

 Spela och lär

Barn lär sig saker hela tiden när de leker. Det är ett sätt att utforska världen och hur den fungerar. En hel del brädspel riktade till barn kan även erbjuda lärdom i en form eller annan. Vare sig detta handlar om att lära sig om ord och stavning som i Alfapet eller att se mönster och möjligheter i ett spel som Blokus. Båda av vilka man kan hitta i bland annat butiken Simbadusa.

Ren och skär underhållning

Men spel är i grund och botten något som handlar om underhållning och brädspel kan alltid erbjuda detta oavsett. Bara man håller åldern på barnen i åtanke när man väljer spel så man inte sitter där med något allt för avancerat kan man alltid garantera nöje. Det finns väldigt enkla spel som även riktigt små barn klarar av att spela utan hjälp från vuxna. Spel som till exempel Crocodile Dentist eller Pull My Finger är otroligt underhållande för små barn och kräver inte att man måste förstå sig på komplicerade regler eller liknande.

Tillsammans mot spelet

Vill man låta barnen uppleva lite svårare spel med ändå ha roligt finns det gott om spel där alla spelare spelar tillsammans och mot själva spelet. Med ett sådant spel kan alla prata ihop sig och diskutera de bästa sätten att lösa problem och överkomma utmaningar. Spel som exempelvis Forbidden Desert kan vara riktigt utmanande och spännande och fortfarande något för hela familjen.