Dags för barnkalas

Barnkalas, hata dem eller älska dem, förr eller senare har alla en förmåga att bli inblandad i dem. Kanske är det inte dina egna barn utan din syster, bästa kompis, brorsa eller kusin som vill ha hjälp. Då kan det vara skönt att veta att det inte krävs så mycket för att anordna ett riktigt lyckat party. Och nej, det innefattar inte att släppa av ungarna på närmsta lekland och låta personalen ta hand om dem. Det ÄR visserligen en lösning men ofta en ganska dyr sådan. Så, varför inte försöka anordna en fest hemma. Har ni planerat barnen väl fyller de dessutom år under sommaren vilket i alla fall ger chansen att vara utomhus.

Först kanske det är läge att tänka på tårtan. Här kan du förstås köpa en färdig om du inte har någon som helst talang för att baka. Lite dyrare, men ibland är det värt det. Vill du baka själv kan det ju vara kul att göra någonting extra.

Det finns sidor som säljer mängder av material för bakning så passa på att titta in och se om du kan bli inspirerad till att göra någonting roligt och annorlunda till kalaset. Kanske en tårta med motiv från favoritfilmen. Det finns ätbara motiv att köpa färdiga på nätet. Ett exempel på sådana sidor är Partyhallen som har ett brett utbud av det mesta du kan behöva till kalaset.

Men så till det viktiga, inbjudan. Här finns oändliga möjligheter att göra korten själv eller att köpa dem färdiga. Tid och ekonomi bör styra i det här fallet. Inbjudningskort är inte dyra och har du inte tid eller lust så låt bli att göra den själv. Det ska vara kul med kalas trots allt.

Se till att efterfråga eventuella sjukdomar och allergier i samband med inbjudan och be även föräldrarna höra av sig ifall barnen kommer eller inte.