Dekorera barnrummet

Inför mötet med det första barnet måste de få sitt eget rum. Även om barnet oftast sover första tiden med föräldrarna är det bra om det finns ett rum med skötbord och leksaker så ni kan hålla er någorlunda organiserade. Och barnet kan alltid ta en tupplur på sitt rum medan ni är vakna. 

Tänk på att barn gillar och utvecklas bättre runt starka färger och kontraster. Även om du har en strikt inredningsstil med vitt eller shabby chic, borde du sätta färg på barnrummet. Ett spädbarn har väldigt dålig syn och kan vid 1 månads ålder börja se några nyansskillnader. Starka röda toner är en bra färg för mindre barn. De har dock svårt att se ljusa pastellfärger så även om vi föräldrar tycker de är finare, kommer ditt barn att inte se någon skillnad alls förrän den är flera månader gammal. Kör på med starka färger, du kan alltid måla om senare!

Häng upp tavlor på väggarna. Du kan trycka egna på Canvasframkallning om du har mönster eller foton som du gillar. Då får barnets sin egen, personliga konstvägg. Här är det också bra att satsa på starka kontraster i bilderna så barnet kan uppskatta konsten så tidigt som möjligt. Det ser också trevligare ut för dig som ska spendera mycket tid där inne.

Försök att få plats med en säng, ett skötbord, en byrå med kläder och leksaker samt en stol i rummet. Då har barnet nånstans att sova och du kan sitta ned och amma eller vagga barnet till sömns. Skötbordet kan alternativt få plats i badrummet men det kräver mycket plats och i ett redan litet badrum kan det vara opraktiskt.