Motionera med barnen

Vi behöver alla röra på oss mer. Det går inte att sticka under stolen med det faktumet. Och som förälder har ni det bästa hjälpmedlet i världen, era barn. Och era barn har er!

Skolbarn i Sverige rör sig för lite. De får för lite idrottstimmar i skolan och efterskolan måste de göra läxor, om inte dataspelen lockar dem istället. Man tror att så många som vart femte barn lider av övervikt. Vi vuxna är inte mycket bättre, vi blir också bara mer stillasittande och större för varje år.

Stoppa trenden och bli en mer aktiv familj! Det skapar ett starkare band i familjen och kroppen älskar att röra på sig, så ni kommer också att märka skillnad i er hälsa och ert humör. Personer som rör på sig varje dag sover även bättre.

Cykeltur

Under sommaren är det perfekt att ta en cykeltur med hela familjen. Ta med hunden också så får den rejält med motion! Små barn kan sitta i cykelvagnar eller barnstolar, de senaste modellerna är säkra och bekväma. Att cykla passar väldigt bra om man är lite överviktig, det belastar inte knäna lika mycket som promenader. Försök komma ut med familjen några gånger i veckan. Ni kan cykla till affären, om det går, och handla middag för kvällen, eller bara cykla runt i området och få en nypa friskluft.

Vandring

Någon som de flesta barn gillar är att vara i skogen. Det är spännande och det finns så mycket att se! Familjen kan plocka bär på sommaren, svamp på hösten och under vintern kan ni åka skidor. Ta med nyttigt fika och vandra upp till ett vindskydd. Eller så kan ni ta med bok om djurspår och försöka hitta så många som möjligt. Bara att vandra i skogen kan bränna mer kalorier än ni tror.