Roliga och hållbara leksaker

Leksaker

Leksaker har funnits sedan lång tid tillbaka och utbudet av leksaker idag är enormt. Marknaden har mer och mer förflyttat sig till webben, något som kan vara skönt för dig som förälder då en utflykt till leksaksbutiken tillsammans med barnen lätt kan innebära fler leksaksköp än planerat.

Roligt

Leksaker ska såklart vara roliga eller fylla en funktion som kan vara rolig för barnet. Ju fler färger, former och ljud desto bättre tycker oftast barn då dessa tre kriterier är som mest intressanta.

Hållbart

För dig som däremot ska köpa leksaker finns fler saker att tänka på som exempelvis hållbarhet och kvalitet. Trots att de flesta leksaker tillslut går sönder finns det ändå alternativ som är mer tåliga än andra.

Säkert

Ett barn tycker alla leksaker är spännande men det betyder inte alltid att de är lämpliga. Risken att barnet stoppar en lös del i munnen är stor då de gärna smakar allt de får tag i. Ta därför reda på vilka delar en leksak innehåller om du ämnar köpa leksaker till en väldigt litet barn.

Förutom lösa delar och dåligt tillverkade leksaker finns andra faktorer du som förälder kan behöva ta ställning till innan du köper leksaker till ditt barn. Ta del av mer information kring medveten konsumtion på medvetenkonsumtion.org. De tipsar bland annat om att trä- och tygleksaker är bra alternativ som är snällare mot miljön än PVC- och plastalternativen. Det är som regel bättre att fokusera på kvalitet istället för kvantitet.