Roligt pyssel för barnen

Pyssel av olika slag är ett perfekt sätt för barn att underhålla sig en tid och utforska sin kreativitet. Här har vi några snabba förslag på lämpliga pyssel för barn av olika åldrar.

Måla

Att måla med exempelvis vattenfärger är en riktig klassiker och du kan enkelt skaffa alla de viktigaste färgerna för en riktigt billig slant. Låt dem sedan måla helt fritt eller ge förslag på saker som familjen, sitt husdjur eller något annat. Lite äldre barn kan också prova på att måla med något som oljefärg.

Klippa & klistra

Klippa och klistra är också en favorit bland många barn. Med bara lite papper, en sax och lim går det att skapa fantastiska kreationer. Leta gärna upp några mönster på förhand och låt dem testa att göra lite olika skapelser. Färgat papper är alltid en bonus, men det kan även funka med vanligt vitt papper och lite kritor för att sätta färg på skapelserna. Se bara till att små barn använder säkra saxar när de pysslar på detta vis.

Pärlplattor

Pärlplattor är något som många barn har lekt runt med och det är även det ett väldigt roligt sätt att skapa färgglada och kreativa små konstverk. Precis som med pappersskapelser kan det vara roligt att hitta några färdiga mönster som barnen kan få prova på själva. Se bara till att ni har alla nödvändiga färger hemma först.